Topic outline

  • Kültürel çeşitlilik, "herhangi bir tek grup veya kuruluşta farklı kültürel gruplardan iki veya daha fazla kişinin varlığı" olarak tanımlanabilir. Kültürel geçmişler, çalışma gruplarını bir araya getirirken ve yönetirken önemli hususlardır çünkü insanların etkileşim ve çatışmalarla başa çıkma şeklini etkiler. Hem organizasyonlar hem de ekip üyeleri, bireysel farklılıklar ve organizasyonel hedeflere ulaşmak için ekip olarak çalışma becerisine sahiptir. Farklı araştırmaların çoğu, çeşitliliğin "iki ucu keskin bir kılıç" olabileceğini ifade etmiştir.

    Kültürel olarak farklı grupların, artan yenilik, yaratıcılık ve problem çözme yetenekleri gibi bir takım faydalar sunması önerilmektedir. Bununla birlikte, aynı zamanda, grubun sosyal ve görevle ilgili işlevlerini etkileyebilecek ve süreç kayıplarına neden olabilecek daha fazla yanlış iletişim ve yanlış anlama fırsatı da yaratmaktadırlar. Sonuç olarak, kültürel çeşitliliğin kendisi kültürel heterojen grupların önerilen faydalarını yaratmayacaktır, bunun yerine kültürel çeşitlilikle etkili bir şekilde çalışmayı öğrenmek, bir grubun aşağıdaki tabloda belirtilen bu faydaları gerçekleştirmesini sağlayacaktır.

    Bu bağlamda, proje ekibi “Interculturality” ile içe dönüklerin yanı sıra kendilerini daha doğal olarak geliştiren dışa dönüklerin becerilerini tanıyacaktır. Proje ekibi, iş dünyasının yalnızca sosyal becerilerini ve kültürlerarası yetkinliğini geliştirmekle kalmayacak; aynı zamanda yetişkinlerin bireysel “yumuşak becerileri” ve girişimcilik, yurttaşlık becerileri, kişisel, sosyal ve öğrenme kültürel farkındalık ve ifade gibi kolektif kültürlerarası yeterlilikler. Bu nedenle, “Interculturality”, yetişkinlerin temel yetkinlikleri de dahil olmak üzere akıllı, sürdürülebilir ve kapsayıcı büyümeyi teşvik etmek için yüksek kaliteli eğitim ve öğretimin gerekli olduğunu belirten Avrupa 2020 hedeflerini karşılamayı amaçlamaktadır. 

    “Interculturality” projesi, özellikle, uygulamalı sınıf ve iş temelli eğitim faaliyetlerine dayalı OER'lerin üretimi ve paylaşımı yoluyla etkiyi en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmış pedagojik bir yaklaşımla yukarıdaki konuları ele almayı ve yetişkin olan yetişkinlerin kişisel kültürlerarası yetkinliklerini değerlendirmek ve geliştirmek için bir mobil uygulama ile ele almayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte proje bireylerin  istihdam sağlama, kendi işlerini kurma veya becerilerini geliştirme şanslarını artırmakla ilgileniyorlar.

    Ayrıca “Interculturality” projesi, yalnızca projenin ana faaliyetlerinde yer alacak kilit aktörler değil, aynı zamanda sürekli bir mesleki gelişim kursu (CPD) aracılığıyla kolaylaştırıcı olarak yetkinleştirilmiş ve yetkilendirilmiş yetişkin eğitimcileri ve eğiticileri de hedeflemektedir. CPD bütünsel olduğu için profesyonellerin kariyerleri boyunca kişisel becerilerini ve yeterliliklerini geliştirmeye yönelik taahhütleri, “Interculturality” projesi, projenin hedef grupları ve yararlanıcıları için CDP yaklaşımını benimsiyor. “Interculturality” projesinin amaçları:

    1. Yetişkin eğitimcilerin bir kursu aracılığıyla yetişkin öğrenicilerde kültürlerarası yeterlilikleri geliştirmelerini sağlamak,

    2. Yetişkinlerin temel yeterliliklerini ve kültürlerarası becerilerini artırmak için metodolojik bir çerçeve sağlamak,

    3. Uluslararası iş ortamında hedef gruplara ve yararlanıcılara yardımcı olarak performansı etkileyen kültürel kopuklukları en aza indirmek.

    4. İş dünyasının kültürlerarası ülkelerde gerçekleştirildiği görüşünü içeren kültürlerarası kalkınma sürekliliği için hedef kitleyi ve yararlanıcıları teşvik etmek.

    5. CPD kursuna erişimi destekleyen mobil uygulama olan e-Öğrenim alanı da dahil olmak üzere proje çıktılarının tam paketine açık ve anında erişim sağlayan çok dilli bir öğrenme platformu geliştirmek.

    Yukarıda belirtilen hedefler doğrultusunda iş sektörünün doğası, BİT'in kültürlerarası yeterlilik eğitimini desteklemeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir. Bu nedenle, “Interculturality”  projesi, bir Sürekli Mesleki Gelişim (CPD) programı dahilinde kültürlerarası yeterlilikle ilgili bilgi ve becerilerin edinilmesini, değerlendirilmesini ve nihai olarak akreditasyonunu kolaylaştıran BİT'i de kullanacaktır. Böyle bir girişimin başarısını sağlamak için, kültürlerarası yetkinliği oluşturan temel bilgi ve becerileri belirlemek ve “Interculturality” hedeflenen yararlanıcıları için uygun bir pedagojik ortam tasarlamak önemlidir. Teknoloji, küreselleşme ve iletişimdeki değişiklikler, uluslararası ve ulus ötesi çalışma için gerekli kültürel yetkinlikleri ortaya çıkarmıştır. Yukarıda belirtilen açıklamalar aracılığıyla “Interculturality” projesi, finansman döneminden sonra projenin sürdürülebilirliği için merkezi olan Avrupa Uygulama Topluluklarını geliştirecektir. Avrupa ekonomisinin karşılıklı bağımlılığı ve şirketlerin artan uluslararası ve ulus ötesi faaliyetleri, insan kaynakları becerilerini geliştirmek ve özellikle bireylerde mesleki yeterlilikleri geliştirmek için giderek daha fazla Avrupa aracına ihtiyaç duymaktadır.

    Bu, Avrupa Birliği Erasmus+ Programı tarafından Deusto Üniversitesi (İspanya), Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (Türkiye), Training 2000 psc (İtalya) ve Łukasiewicz Research Network - Instytute for Sustainable Technologies (Polonya) ile ortaklığında finanse edilen bir projedir.


  • Modül 1- Temel Kültürel Etkenlere ve Bunların Küresel Liderlik Üzerindeki Etkilerine Genel Bakış

  • Modül 2 - Çapraz Kültür Yönetimi

  • Modül 3 - Küresel Liderlik

    • Tablo, her bir liderlik boyutundaki puanların ülkeye özgü örneklerini göstermektedir.

      4'ün üzerindeki puanlar, liderlik boyutunun üstün liderliğe katkıda bulunduğunu gösterir.


  • Modül 4 - E-liderlik ve Çok Kültürlü Ekipler

    • Bu çalışma kitabı, öğrenme deneyiminizi desteklemek için bir dizi ek kaynak içerir. Burada Modül 4'te gösterilen konuların kısa bir özetini ve bir dizi vaka çalışması ve önerilen faaliyetler bulacaksınız. Alıştırmaları tamamlamaktan ve yorumlarınızı, sonuçlarınızı ve düşüncelerinizi aşağıdaki Forum: Modül 4'teki diğer katılımcılarla paylaşmaktan çekinmeyin.

    • Bu, Modül 4'te önerilen ana konular, faaliyetler ve vaka çalışmaları hakkında fikir ve sonuçları paylaşabileceğiniz ortak bir alandır.

  • PRESENTATION TEMPLATES